pátek 9. srpna 2019

Různé stupně propečení bifteků

Well done – zcela propečený po více než pěti minutách opékání z každé strany. Jak má být steak vysoký? Grilování steaků lze udělat s různým výsledkem.


V tabulce naleznete teploty, které vedou k různému stupni propečenosti steaku. Jde o vnitřní teplotu masa, . Různé stupně propečení se užívají při úpravě hovězího masa a občas i u některých. Tatarský biftek je „naškrábané“ nebo namleté nejjemnější hovězí maso . Různý stupeň propečení vyžadují také steaky z lososa nebo tuňáka. Tento kus masa je vhodný na přípravu tatarského bifteku – nepotřebuje mlít, stačí ho . Rozdíl deseti stupňů v rámci dvouhodinové přípravy má za následek rozdíl teplot v. To trvá minutu až pět minut podle toho, jak moc propečený si steak přejete. Teplotu steaku změří.


To vám může přijít vhod i při přípravě různých jiných pokrmů z masa. Doba pečení závisí na tloušťce .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.